Gedeputeerde Klip en wethouder Evenhuis verrichten openingshandeling bij TESC

foto_sponsoring-ebg-chritiaan-king-school
Sponsoring EBG Christiaan King School in Kwakoegron (Brokopondo)
januari 13, 2010

Gedeputeerde Klip en wethouder Evenhuis verrichten openingshandeling bij TESC

afbeeldingartikel_gedeputeerde-klip-en-wethouder-evenhuis-verrichten-openingshandeling-bij-tesc

Het overkomt niet erg veel ondernemers bij de start van hun bedrijf: bloemen en een waarderend briefje van minister  Cramer van Milieu, en gedeputeerde mevr Klip van Provincie Drenthe en een wethouder van Economische Zaken die de openingshandeling verrichten. Plus als gasten ook nog eens een hoogleraar Slim Bouwen van de Universiteit Eindhoven en de voorzitter van de Stichting Passief Bouwen als sprekers. Het gebeurde vrijdagmiddag 4 september allemaal in Emmen bij de opening van Tesc, The European Steelframe Corporation en de jonge Emmer ondernemer René J.J. Wehkamp. Tesc moet zorgen voor een ommekeer in denken in de Nederlandse bouwwereld en maakt volledig recyclebaar bouwen van woningen en kantoren mogelijk.
Gedeputeerde Tanja Klip toonde zich in haar toespraak bijzonder enthousiast over de manier van denken bij Tesc en hoe dat wordt omgezet in zeer energiezuinig en recyclebaar bouwen. Ze voorziet voor het concept een grote toekomst. Zo ziet ook professor Jos Lichtenberg het. Hij is hoogleraar bouwkunde, slim bouwen, aan de Universiteit Eindhoven. Tesc verwerkt gerecycled metaal tot profielen die de basis vormen voor een vrijwel geheel fabrieksmatig en lichtgewicht bouwsysteem. Ir. Chris Zijdeveld, voorzitter van de Stichting Passief Bouwen, brak op spraakmakende wijze een lans voor anders denken in de bouwwereld en de toepassing van nieuwe energiezuinige systemen en bouwwijzen. Wethouder Gezienes Evenhuis zich zeer ingenomen met de start van Tesc en OK Huis, vanwege de nieuwe banen die er ontstaan en omdat hun manier van denken over hergebruik precies aansluit bij zijn visie. Tesc is bijvoorbeeld gehuisvest in een vrijgekomen bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Bargermeer, dat is gerenoveerd.
Foto: gedeputeerde Klip, wethouder Evenhuis en directeur René Wehkamp van Tesc verrichten de openingshandeling ( foto Wessel Berkhout)

Comments are closed.